Miljødirektør Ellen Hambro

Jeg heter Ellen Hambro og er direktør for Miljødirektoratet. Vi jobber for et rent og rikt miljø. Våre hovedoppgaver er å redusere klimagassutslipp, forvalte norsk natur og hindre forurensning.

Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet og har 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine 60 lokalkontor.

Vi gjennomfører og gir råd om utvikling av klima- og miljøpolitikken. Vi er faglig uavhengig. Det innebærer at vi opptrer selvstendig i enkeltsaker vi avgjør, når vi formidler kunnskap eller gir råd. Samtidig er vi underlagt politisk styring.

Våre viktigste funksjoner er at vi skaffer og formidler miljøinformasjon, utøver og iverksetter forvaltningsmyndighet, styrer og veileder regionalt og kommunalt nivå, gir faglige råd og deltar i internasjonalt miljøarbeid.

Vi har et bredt spekter av oppgaver og kommuniserer mest gjennom vedtak, brev, møter og nettsidene våre. På min blogg Miljøblikk er jeg litt mindre formell og deler noen refleksjoner over alt det spennende og viktige vi gjør i Miljødirektoratet.

Jeg ser fram til å høre fra deg i kommentarfeltet.

Hilsen

Ellen Hambro

Regler for Miljøblikk – Ellens Hambros blogg

Lesekommentarer til mine innlegg blir publisert direkte. Jeg oppfordrer alle til å bruke fullt navn og holde debatten saklig.

Publisering skjer fra kommentarfeltene under hvert innlegg. Du må registrere deg på Disqus.com for å kommentere på innleggene.

Jeg aksepterer ikke personangrep på bloggen min og fjerner eller modererer innlegg som

  • er i strid med norsk lov
  • bryter med alminnelig god takt og tone på nettet
  • er usaklige eller utenfor tema